TARNE 1,99€ - TASUTA TARNE TELLIMUSTELE al. 35€

"Naiselt Naisele" heategevuskampaania kokkuvõte

Novembris korraldasime heategevuskampaania "Naiselt Naisele", mille raames kogusime koostöös blogija Jane Almersiga Paide, Rakvere ning Viljandi naiste tugi- ja kriisikeskustele korduvkasutatavaid hügieenisidemeid. Kampaania kestis 9.-22.11 ning oma panuse andmiseks pidi hea inimene sooritama meie e-poes vähemalt 25-eurose ostu. Iga sellise tellimuse pealt annetasime meie omalt poolt ühe korduvkasutatava hügieenisideme. 

Tegemist oli meie esimese ametliku heategevuskampaaniaga ning ausaltöeldes oli alguses natukene hirm, et kuidas see asi kõik korda läheb. Kõik läks imeliselt ning tulemustega võime samuti väga rahule jääda.

Miks naiste tugikeskused?

Naiste tugikeskuse teenus on ohvriabi seaduse tähenduses liitteenus, mille eesmärk on aidata kaasa naistevastase vägivalla ohvriks langenud naise vägivallast pääsemisele ja iseseisva toimetuleku saavutamisele, pakkudes turvalist keskkonda ja nõustamist ning vajaduse korral turvalise ajutise majutuse teenust nii naisele kui temaga kaasas olevatele lastele. Naistevastane vägivald on naiste inimõiguste rikkumine ning naiste  diskrimineerimise vorm; see tähendab kõiki soolise vägivalla akte, mille tulemusena või võimaliku tulemusena tekitatakse naisele füüsilisi, seksuaalseid, psühholoogilisi või majanduslikke kahjusid või kannatusi, sealhulgas selliste aktidega ähvardamist, sundi või omavolilist vabadusest  ilmajätmist, sõltumata sellest, kas see leiab aset avalikult või eraelus.

See viimane pikk lause tekitab judinaid ning küsimusi – kas sellised asjad leiavad tõesti aset? Omavoliliselt vabadusest ilmajätmine? Mis toimub? Mitte ükski inimene ei peaks tundma hirmu enda ja oma laste elu ning turvalisuse pärast!

Naistele lasub igakuine kohustus teha kulutusi hügieenitoodete peale (aastas ca 150-200€). Korduvkasutatavad hügieenisidemed aitavad naiste tugikeskuse naistel selle kulu pealt kokku hoida ning see raha suunata sinna, kus seda rohkem vaja on. Loomulikult on suur kasutegur ka keskkonnale, kuna keskmiselt tekitab iga naine elu jooksul umbes 150-180 kilogrammi biolagunematuid hügieenitoodete jäätmeid (hügieenisidemed ja tampoonid). Korduvkasutatavate hügieenisidemete eluiga on 3-5 aastat ehk siis sedasi saab selliste jäätmete kogust märkimisväärselt vähendada.

Nagu lubatud võtame kokku lõppenud heategevuskampaania “Naiselt Naisele” tulemused. Kampaaniaga kogusime kokku 50 korduvkasutatavat hügieenisidet, nendest panime kokku kümme komplekti. Ühes komplektis viis sidet: 2xS, 1xM ja 2xL. Lisaks panime lastele kingituseks mõned korduvkasutatavad joogipudelid. Pakk läks Viljandi, Rakvere, Paide tugikeskuste juhataja Merle Albranti poole teele, kes need abivajajatele kätte annab. Meie poolt üks suuur aitäh kõikidele meie nunnudele klientidele, kes oma panuse andsid. Suur tänu ka @janeblogi Janele, kes nii toredasti rahvast kaasas ning teavitustööd tegi.

Paki pani teele Biokink asutaja Grete Leetmaa

Pakk on kenasti jõudnud abivajajateni - pildil Merle Albrant.

Kindlasti ei jää antud heategevuskampaania meie viimaseks - nüüd on kogemus käes ning jääb vaid vapramalt uutele väljakutsetele vastu astuda!

Grete tänab 🥰

Jäta kommentaar