TARNE 1,99€ - TASUTA TARNE TELLIMUSTELE al. 35€

Pestavad hügieenisidemed - Korduma Kippuvad Küsimused

KKK

1) Kuhu ja kuidas veri pidama jääb? - Pealmine bambusfliis ning keskmised mikrokiududest kihid imevad vere endasse. Kõige alumine (värviline) kiht on veekindlast PUL kangast, mis ei lase verel välja imbuda. Bambus on puuvillast suurema imavusvõimega, seetõttu ei pea bambusfliisist sidemete puhul kasutama lisakaitset (nt päevade püksikuid või cup'i). Vaata kolmandat pilti!

2) Kas kangast side võib lekkida? - Korduvkasutatav hügieeniside võib lekkida, kui sidet on all hoitud liiga kaua või kui on kasutatud vale suurust - näiteks vererohkete päevade ajal S-suuruses sidet, mis ei hoia endas nii suures koguses verd. Sama loogika kehtib ka poest ostetud ühekordsete sidemete puhul, ehk siis tuleb lihtsalt sidemeid piisavalt tihti vahetada ning vastavalt verevooluse rohkusele õiget suurust kasutada.

3) Käsi- või masinpesu? - Pikema eluea tagad sidemetele, kui peale kasutamist loputad sidemed kraani all läbi. Kui vesi kergelt roosakas, võid sidemed masinpessu panna, masinpesu 40 kraadi juures. Enne masinpesu võib sidemed ka mõneks ajaks kaussi ligunema panna.

4) Kuidas aru saada, et side on verd täis ning kui tihti tuleks vahetada? - Puhta sideme puhul imendub veri kiiresti, aga kui side hakkab täis saame, märkate, et veri ei imendu enam nii hästi ning jääb pinnale. Ühtlasi muutub täis side ka kaalult raskemaks. Vahetamise sagedus sõltub iga naise hügieenikommetest. Öösel eraldi seepärast ärkame ei pea, L-suuruses sidemega magab kenasti öö ära. Peale paari esimest kasutuskorda tajute, mil side verd täis ning vajab vahetamist.

5) Kuidas sidemed paigal püsivad, kui need on kinnitatavad vaid ühe trukiga -Sidemeid tuleks kanda selliste aluspükstega, mis on tihkemalt keha ümber, nii ei liigu side paigast. Korduvkasutatavaid sidemeid ei sobi kanda nt lohvakate aluspükste või stringidega. 

6) Ma olen harjunud tampoone kasutama - miks peaksin "käsi määrima" ja pestavaid sidemeid kasutama? - Jah, tampoonid on lihtne ja mugav valik, aga see mugavus võib tihti liiga pikaks ajaks sisse ununeda ning lisaks verele imab tampoon ka nö "head mahlad" ära, st kui liiga tihti tampoone pika aja jooksul kasutada, võib see tekitada ärritusi, sügelust või ebameeldivat lõhna. Reaalselt nii nooremana juhtuski ning naistearst soovitas tampoone kasutada vaid esimestel vererohketel päevadel, vaiksematel päevadel soovitas kasutada sidet. Lisas, et muidugi oleks kõige parem, kui veri saaks koguaeg nö vabalt joosta, nii puhastub kõige paremini. Nüüd ongi nii, et tampoonid on täiesti välistatud (ka vererohketel päevadel) ja korduvkasutatavad sidemed on ainus valik.

Jäta kommentaar